Arbetsplatsbesök på hemmaplan

Idag var första dagen där jag hade möjlighet att jobba själv hela dagen utan möten, introduktionsträffar och andra måsten. Jag slog därför en signal till Seko-klubben för personalen på riksdagen och sade att vi behövde prata. Lars Vestberg har varit Sekos starka man i det lokala fackliga arbetet i riksdagshuset sedan tiden innan jag var avdelningsordförande, det är en man med erfarenhet som alltid står upp för medlemmarna.

Klubbordförande Vestberg och jag.

Vi hade lite allmän diskussion om valrörelsen och bestämde att jag skulle gästa nästa styrelsemöte i slutet av februari samt föreslås sitta mötesordförande på klubbens årsmöte i mars. Valpeppa dem lite och kanske skriva in någon ny partimedlem. Det ser jag fram emot!

Knallade sen bort till Hubertus Restaurang där jag åt lunch med Johan Hall från LO. Pratade mycket omställningsfrågor, men inte den sortens omställning jag brukar prata för denna gång gällde det grön omställning och energipolitik. Johan är mycket klok, läs hans debattinlägg som publicerades i SvD för två veckor sedan; EU måste bli mer självförsörjande på el.

Eftermiddagen har jag avrundat med att synkronisera gamla datorn med nya, flytta kontakter till nya mobilen och så vidare, det är ett trist jobb men det måste göras.