Hemsk start, stark upphämtning!

Det var match i Korpens motionsserie för rinkbandy i morse, 6:20 på Östermalms IP. Det låter som en mardröm för vissa men har kommit att bli något av veckans höjdpunkt för mig. Matchfria veckor går jag ändå gärna upp 05:00 på onsdagar, tar på mig utrustningen ute på balkongen i kylan och skriker; “hallå domar´n, såg du inte?!” ute över Bandhagens mörka centrum. Oftast inga svar. Tomhet.

Men i morse behövdes inte detta då Swedbank stod för motståndet och vi i Socialdemokraterna hade chansen att göra ett ryck och skaka av oss kapitalet i jakten på serieseger. Nu ville inte rinkbandygudarna att serien skulle slitas isär redan tidigt i februari. Förlust med 14-8 skrevs in i domarens anteckningsbok och efter att ha haft 5-5 i halvlek blev det för jobbigt för oss att spela med bara en avbytare. Tung start på dagen.

Jag fick skjuts till riksdagen av min lagkamrat tillika nya kollega Mattias Tegnér, vi tröstdrack kaffe och köpte frukostfrallor i cafeterian innan dagen sparkade igång på riktigt. En dag som mest gick ut på ännu mer introduktion för mig.

Jag har sprungit runt i Gamla stan idag med Emmy Sjöblom som fotograferat mig som glad, arg, bekymrad, bestämd m.m. Används för bilder som denna.

Först satt jag i en säkerhetsutbildning och fick lära mig att inte klicka på dumma länkar i mail, att hålla koll på gäster samt hur olika nationer jobbar utifrån sina mål för att komma åt information och vilken information de oftast eftersträvar. Kan vara bra att veta om man träffar en kines på stan, då kan man stoppa honom innan han börjar prata med; “app, app, jag vet nog vad du vill”.

Jag fick även en genomgång av hur voteringar går till i kammaren, hur debatter förs och vad som ät kutym och vilka olika kultur som sitter i väggarna i olika utskott. Sen var det dags för slutprov när de öppnade dörrarna till plenisalen och jag fick chansen att delta i min livs första votering. Det låg en fusklapp på bordet om hur de olika partierna hade yrkat i utskotten så det var inte hjärnkirurgi att trycka på rätt knapp. Men man har ju hört att det slints på knappar så jag var lite orolig men av de cirka 27 knapptryckningar jag gjorde blev alla rätt.

27-0! Ett mycket bättre resultat än rinkbandyns i morse. Men nästa onsdag möter vi NCC som i och med att de vann i morse och vi torskade är på samma poäng som vi. En måstematch för arbetarrörelsen!