Högern sviker igen om Högdalen BP

Det är en nedprioritering av Högdalens BP, igen, som vi kan läsa om i det nummer av Mitt i Söderort som landade i brevlådan idag. Även om idrottsborgarrådet försöker att betona att det inte är en nedprioritering så måste vi klara av att kalla en spade för en spade. För det är ingenting annat än ännu en nedprioritering av Högdalens BP. För mig var det ingen nyhet för på Idrottsnämnden i februari fick vi beskedet, på samma sammanträde som vi också fick veta att majoriteten valde att satsa på två nya konstgräsplaner i innerstan.

I avvägningen mellan innerstad och ytterstaden behöver man aldrig tveka på vad högerstyret väljer. Jag har också ett tydligt klassperspektiv när jag väljer hur jag vill prioritera politiskt men högern slår mig på fingrarna, det verkar vara omöjligt för dem att ta ett beslut för hela stadens bästa, de egna kärnväljarna ska alltid prioriteras och helst ska vi i förorten bara vara tysta. Så kan det inte fortsätta, vi måste ryta ifrån nu och kräva att majoriteten klarar av att se bortom tullarna.

Socialdemokraterna och det tidigare styret hade konstgräs i investeringsplanen till 2019 men högern sköt fram det till 2024 efter att de gjort upp om styret för huvudstaden ihop med Miljöpartiet. Jag rasade redan då och sedan dess har jag bråkat en del med dem ett flertal gånger i kommunfullmäktige och Idrottsnämnden gällande Högdalen BP.

När det stod klart att Bandhagen BP skulle bebyggas med en skola lyckades vi pressa dem till att Högdalen skulle få konstgräs 2021 åtminstone, bland annat efter en motion till kommunfullmäktige i frågan där jag krävde konstgräs samt frysrör under eftersom Bandhagen BP var den enda yta i närområdet som spolades vintertid. Det finns nu med i planen.

Nu skjuts konstgräset fram till 2022 igen. Förutom att det är andra gången högern sviker om Högdalens BP så har vi ingenstans att åka skridskor nästa vinter för bygget på Bandhagen BP är redan igång sen förra veckan. Första gången de svek var det eftersom de ansåg att ersättningsinvesteringsmedel inte kunde användas då bygget på fotbollsplanen i Rågsved inte ansågs tillräckligt lönsamt för att finansiera konstgräs i Högdalen. Den här gången skyller de på att konstgräset på Kanalplan är för bra för att bytas ut och flyttas till Högdalen, det inte ens säkert att det flyttas 2022 även om det är förhoppningen.

Nu måste fastighetsborgarrådet, moderaten Dennis Wedin, våga prioritera förorten och se till så att konstgräs och frysrör läggs 2021 enligt plan. Konstgräset på Kanalplan kan läggas läggas på en annan grusplan när det är dags att byta ut det. Tyvärr tror jag att Moderatstyret fortsätter prioritera skattesänkningar i första hand och innerstaden med de medel de trots allt har.

IMG_0198.jpeg