The return of the AW

Segrar ska firas och ikväll har vi firat att restriktionerna är historia. Fackliga utskottet och Stockholms Arbetarekommun fyllde Hubertus Restaurang med en snabbt uppstyrd AW där socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi peppade krogbesökarna.

Det är en seger vi gjort tillsammans som samhälle och när Ardalan fick ordet var det första han gjorde att utbringa en skål för vårdpersonalen. Han pratade även om hur mycket det socialdemokratiska regeringsinnehavet betytt för Sveriges pensionärer sedan 2014, det är flera tusenlappar mer i plånboken och medan högern kallar honom för farlig och deras tankesmedja Timbro bedriver kampanjer mot pensionshöjningar, så fortsätter regeringen leverera reformer för stärkt pension.

Det var underbart att se alla välkända ansikten igen på Hubertus. Det var fackliga lokalombud, pensionerade Seko-medlemmar, LO-styrelseledamöter och andra pampar från både partiet och facket. Alla tillsammans som det ska vara i arbetarrörelsen.

Själv hade jag min familj med mig och min pappa var där och underhöll sina barnbarn som bjöds på pannkakor med sylt och grädde. Själv tog jag en pyttipanna och fatöl.

Det kommer att komma fler valupptakter men för mig var detta den enda valupptakt jag behöver. Ingen pratade om kvällen som en valupptakt på plats men det kändes i hela rummet hur rörelsen tog ett djupt andetag och samlade kraft för den kamp som kommer.