Äntligen konstgräs i Högdalen

Högdalens BP och konstgräset har varit en följetång, jag går igenom det här. Till slut kommer dock konstgräset till Högdalen och föreningslivets alla fotbollslirare kan se fram emot tunnlar och skott i krysset. Dessutom får vi en yta som ger garanterad skridskoåkning varje vinter oavsett mildväder.

När Socialdemokraterna sist styrde Stockholm och jag var ordförande för idrottsnämnden så planerades det för konstgräs på Högdalens BP från 2019. Tyvärr skrotades de planerna när högerstyret tillträdde hösten 2018 och konstgräset sköts på framtiden.

Vi Socialdemokrater har drivit frågan i kommunfullmäktige om att rusta upp Högdalens BP och sedan det stod klart att Bandhagenskolans BP skulle få tillfälliga baracker på sig har vi även drivit på för att området ska få en ny yta som kan spolas vintertid, helst med kylaggregat så att skridskoåkningen inte hotas av milda vintrar.

Nu är beslut tagit och Högdalens BP kommer få konstgräs redan under nästa år. Dessutom blir det intill en ispist där vi kan åka skridskor. Tack för tålamodet Bandhagen-Högdalen, nu lyfter vi idrottsstockholm!